Flott turområde i fjellet

Flott turområde i fjelletGullingen byr på aktiviteter året rundt. På vinteren er det mulighet for skitrekk, skileik og langrenn. Når snøen forsvinner transformeres området til et flott turområde med mange merkede løyper, og flere gode bade- og fiskevann. Til høsten er det jakttid, men også god anledning til å plukke mye tyttebær, molter og blåbær.

I et allsidig og lett tilgjengelig fjellområde ved Mosvatnet ligger turistsenteret. Med et variert og småkupert landskap er dette området godt egnet for familieturer i vår, sommer, høst og vinter.

Det er mulighet for overnatting og servering for grupper og enkeltpersoner heile året, i mange flotte hytter samt en fjellstue med mange sengeplasser.

For vintercamping er skisenteret et område med dusj, toalett og oppholdsrom.

Gullingenområdet ligger ca 550 m.o.h i fjellbjørkeskogen. Fjelltoppen Gullingen på 979 m.o.h og det 2 km2 store Mosvatnet ligger i dette området. Mellom Gullingen og Mosvatnet ligger Gullingen leirskole, Fjellstove og Skitrekk.

Området bærer preg av en blanding av gammelt seterlandskap og nyere hyttebebyggelse.

Gullingenområdet er for mange en viktig innfallsport til Ryfylkeheiene, men området i seg selv er også attraktivt. I sommerhalvåret blir Mosvatnet et ettertraktet badested, og benyttes også til padling, roing og fiske. Kano og robåt kan leies i området. Om man vil gå til fots, kan man velge mellom kortere turer i rolig terreng, eller prøve seg på mange ulike toppturer. Om vinteren er området godt tilrettelagt med flere mil oppkjørte skiløyper, men det er også mange områder for de som best liker å tråkke sine egne løyper.