Er du forberedt på ferieturen?

baby sunNår man skal ut å reise er det hyggelig å ta med barna sine. På reiser innen Norge er man mer forberedt på klima og fasiliteter. Skal man reise utenfor Norge vil forandringene være litt større og det kan dermed være lurt å forberede seg ekstra på turen. Reisen kan raskt bli noe annet enn man håper på om man ikke har tenkt gjennom fasiliteter man tar som en selvfølge hjemme.

Klima

Dersom du reiser med små barn til solrike land er det viktig å skjerme den sensitive barnehuden mot den sterke solen. I tillegg til solkrem er det viktig å ta andre forhåndsregler. Triller du barnet i vogn kan du feste en parasoll på siden av vognen eller et UV nett over den. Solblokk og solfaktor 50+ er godt egnet for små barn.

Fasiliteter

Det ikke vanlig å finne barnesete i bilen som tar deg fra flyplassen til hotellet på sydenturen. Du kan forsøke å få leid en bil med bilsete eller ta med ditt eget barnesete.

Du kan vanligvis ta med en liten barnevogn til Syden uten ekstra kostnad, men det er lurt å sjekke med flyselskapet først.

Mat til barnet

Det varierer veldig hvor det er akseptert å amme barnet sitt. Om du velger å amme på en restaurant kan det være fint å forhøre seg med de som jobber der for å se an situasjonen. Kanskje vil de henvise deg til et mer privat sted, mens mange vi synes det helt i orden å amme offentlig.

Aktiviteter

Opplevelsene på turen vil variere ut i fra hva barnet kan være med på. Dersom man vil overholde barnets leggetid om kvelden er det som regel mulig å bestille mat til hotellrommet dersom man ikke har rukket å spise. Mange hoteller har barnepass slik at man kan komme seg på tur alene.